21.06.2011

Pinse i Stryn

Pinse helg på camping i Stryn!

På grunn av flommen i Gudbrandsdalen fekk vi fire heile dagar i fagre Stryn. Vanskelig å skille grensen mellom fjell og vann, helt nydelig.

Vi så ikke så mye til fagre Stryn akkurat på denne turen, det var for det meste tåke og regn.

Fredag tok vi en tur til Olden. Det er virkelig flott i Loen og Olden.
Jeg hadde seriøse planer om å komme meg til Briksdalsbreen som i Wikipedia omtales som : "one of the most accessible and best known arms of the Jostedalsbreen glacier."

Bildet viser hvor langt vi kom med bil - til turistinformasjon / souvenir / kafeen. Herfra er det ca 40 minutt å gå (en vei).
Inne i tåkehavet i midten på bildet er den berømte armen; som blir mindre for hvert år. Nicolai var lei og lurte på om vi virkelig var nødt til å dra på: "sånn derre sightseeing" - men hva er det egentlig?

Kjekt lag, gode venner og slektstreff! God mat, cider (min sommerdrikk), og vin!
Nicolai hadde mange å leke med, så vi hadde en kjempebra helg.

På grunn av stengt E6, og kø på alle alternative ruter valgte vi heller å kjøre hjem tirsdag. Vi brukte hele dagen på tur, med første rast på www.bakerietilom.no som lager verdens beste kanel-snurrer og verdens beste boller!!!!! Mannen bak Bakeriet i Lom er ingen kven som helst i norsk kokkesamanheng, les mer på linken. Og Morten Schakenda er nemlig sambygding fra Gjerdsvika!

Vi kjørte over Valdresflya / Beitostølen / Fagernes - videre på E16 mot Jevnaker.
Siste rast var middag på Hadeland Glassverk (flaks at det akkurat var stengt på glassutsalget...) før vi kjørte heim.

Dette sier www.nasjonaleturistveger.no om Valdresflye :
"Vegen over Valdresflye gir eit endelaust vidsyn der han svevar fritt og lett over vidda med god utsikt inn i Jotunheimen nasjonalpark. Det høgaste punktet på vegen ligg 1389 meter over havet. Reisa går også gjennom eit gammalt kulturlandskap med stølsdrift og tradisjonsrike turistbedrifter i høgfjellet.

En vakker dag skal jeg gå Besseggen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar