13.10.2009

Det varmer

Takk for alle tilbakemeldinger på SMS, mail, facebook og blogg. Jeg trenger det! Og det er godt å vite at dere finnes der ute! Fra å være skeptisk til www, facebook og blogg har jeg valgt å ta det store skrittet. Og det er jeg veldig glad for! Idag (første dag etter kur) skulle jeg etter boka ha ligget og vært dårlig og kvalm, men jeg har ruslet meg en tur ut i den deilige høstluften, solen skinte og jeg følte meg bra. Deilig å komme seg litt ut istedenfor bare å "mygle" inne. En god dag!

Flere lurer på min prognose. Legene sier at jeg blir frisk! Jeg skal ha cellegiftbehandling i åtte måneder, ja det er leeeeenge, det er 16 doser til sammen. Jeg er 100% sykemeldt på grunn av at jeg for all del ikke kan bli syk. Får jeg temperatur økning må jeg legges inn; frister ikke. Med høst og influensatid + svineinfluensa kan jeg ikke sette meg seg på tettpakka buss for deretter å stå som sild i tønne på T-banen, for å komme på jobb hvor 150 stk sitter i landskap. Nei, må bli kvitt shiten først! Men savner dere alle sammen!

Fra www.lymfekreft.no
LYMFESYSTEMET
Ordet lymfe er latinsk og betyr «klartvann». Lymfeårene minner om små blodårer. De inneholder en gulaktig væske, som dannes fra overflødig vevsvæske. Lymfeårene leder lymfen til lymfeknutene, hvor den renses. Til slutt tømmes lymfen inn i blodbanen. Lymfeårene kan sees som et spindelvev som går rundt i hele kroppen. Disse samles i klynger ved blodkarene og kalles lymfekjertler eller knuter. De største ansamlingene av lymfekjertler finnes på halsen, i armhulene, mellom lungene, i mageregionen og i lysken.
Hodgkins lymfom (HL) er vesentlig lokalisert til lymfeknuter og milten. Ca 100 personer rammes årlig. Hodgkins lymfom oppstår ofte i 20–30 års alderen. Deretter faller risikoen for å få sykdommen, men den stiger igjen i 50-års alderen. Menn rammes noe oftere enn kvinner.
PROGNOSE
Behandlingsresultatene ved Hodgkins lymfom er svært gode.

3 kommentarer:

 1. Det er godt å høre at prognosene er gode. Ja du får holde deg unna store folkemengder, man har vel immunforsvar lik 0 når man går på cellegiftkur.

  Det var mange behandlinger ja, men om du kan bli frisk så er det vel verd det. Føler med dere i en tøff tid.

  Masse lykke til, fint at du er så positiv.

  Klem m

  SvarSlett
 2. Når eg las bloggen din i går, ja...... det var sterke saker for "svake mennesker", for beire nyheit he ei ikkje fått på long long long long tid. At behandlinga hjelper, takk og pris ... .....! Med bloggen sin viser du ditt sanne og gode humør, humor og personlige holdning og ikkje minst din positive innstilling i denne vanskelige tida. Du er virkelig ei tapper jente (kom eit par , 3, 4 tårer......),
  æ utruleg stolt av deg. Dette går bra !!!! Helsing anonym.

  PS: Tenkjer på deg kvar dag...... MOLLAMI.

  SvarSlett
 3. I know you!!! Peace and love.
  molla

  SvarSlett